Balkonglunch med mera

10 Jul

20140709_103639_Richtone(HDR)

Det blev en sådan lunch på balkongen idag, egentligen brunsch.

Jag var igår till rådgvningsläkaren och blev sjukskriven pga foglossning, som orsakar bl a ont i nedre ryggen och strålning ner i låren. Har dessutom haft mycket sammandragningar också när man inte kan slappna av helt och hållet när som helst på jobbet. Jag klarar helt enkelt inte av 8 timmars arbetsdagar längre. Tack å lov har mina besvär inte orsakat något desto värre än att jag ska ta det lugnt när kroppen säger till. Så det blev liksom lite övningsmammaledigt redan för mej 🙂 Det känns lite lustigt att jag inte ska på jobbjobb förrän tidigast om ett år!
Vi var också på ultraundersökning igår och där visade sig allt vara som det ska 🙂 Hon växer som hon borde och väger ca 1300g! Härligt!
Nu har vi dessutom ätit duktigt i ett par veckor och jag har bara gått upp 0,5kg på 7 veckor 🙂

Jag har mätt blodsockret här hemma eftersom jag i sockerbelastningstestet hade för höga värden efter den där förskräckliga glukosdrycken, fy å blääh! Men nu har värdena varit exemplariska. Lchf är ju rena rama miraklet. 😉 Det är knappt så blodsockret stiger. Mitt fastesocker ligger kring 4,5, och 1h efter måltider allt mellan 5,1 och 5,8 så jag är ganska nöjd med det 🙂 Jordgubbar och vaniljglass i efterrätt fick det att stiga till 5,8. Enligt anvisningarna ska det alltså ligga under 5,5 före måltid och under 7,8 1h efter.
Det är jätteintressant att ha fått mäta blodsockret och kolla hur kroppen reagerar. Och det här kanske låter hemskt, men både jag och Matias är nästan glada att jag hade förhöjda värden så fick vi en ordentlig uppväckning och en skitbra orsak att äta bra! 🙂
Jag vill och jag vet, men att agera är inte alltid det lättaste! Åtminstone inte i mitten av den hormonstorm som uppstått alltid nu och då under våren!

Nåjah nu är klockan redan nästa dag så det här kommer att visas som om jag skrivit det först på torsdag, men det är alltså ännu onsdag 😉
Min käraste tittar på fotbollsmatch här bredvid med slutna ögon…. ❤
Godnatt på allihop!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogg - Jonas Bergqvist

en sida om min lchf-färd och min vardag

Helénes baksida

en sida om min lchf-färd och min vardag

LifeZone

Just another WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: