Jag och LCHF

Lite bakgrund här, vassego:

Jag har spelat handboll och styrketränat mycket hela min ungdom, och när min handboll tog slut när jag var 23år började jag med yoga, zumba, sh´bam o annan gruppledd gymträning och höll kvar styrketräningen såklart. Jag har aldrig direkt varit någon soffpotatis på heltid, men soffhörnet har nog fått sitt. Har aldrig haft någon extra energi till något annat än träningen och jag var hela tiden skadad. Skolan och jobbet fick lida av det.. Det gjorde ju också min kropp.
När jag var 19 år gammal menade min gynekolog att ja måste börja banta. Jag vägde då 81kg och jag är 178cm lång. Jag var ju inte sådär förfärligt överviktig men tio kilogram skulle väl inte skada att få bort. Jag bantade och bantade.. tro mig, har försökt på allt, soppdieter, pillerdieter, pulverdieter, kålsoppdieten, fruktdieter, herbalife, xtravaganza, viktväktarna, räknat kalorierna och den gamla vanliga ´rör på dig mer, ät mindre´dieten. Jag klarade inte av att hålla någon av dessa och föll tillbaka till att äta en massa kolhydrater i alla dess giftiga former. Allt detta slutade med att jag vägde 106,8kg kring nyår 2011. Min kusin hade velat få mig in på något ´ät inte socker, ät mer riktigt fett och inga lightprodukter´ spår en tid men jag hade ju inga öron för sånt svammel… Till slut gav jag dock upp och sa till henne att jag provar vadsomhelst.. Det har jag ju gjort härtills också. Det blev alltså LCHF!! Bästa beslutet i mitt liv!
Då sommaren 2011 kom, hade jag gått ner till 89,4kg. Det var ju super.. Sen gick vågen ”sönder” aka batteriet tog slut.. En bra orsak att inte väga sig på två månader och gå upp till 95kg… Skall jag vara ärlig var det sommaröl och pizza etc och gamla vanliga Mixu som tog taget. Jag fixade vågen (bytte batteri) och gjorde en deal med min pappa och till jul 2011 vägde jag 80,9. Så det gick ju bra 🙂 Mellan nyår och april gick jag ytterligare ner till 76,9. Då stod viktnedgången på 29,9kg… inte 30kg utan 29,9kg… sen vet jag inte vad som hände.. jag höll vikten fram till sommaren och ville så gärna fortsätta, men de bidde inte, jag var absolut inte så strikt, och sakta men säkert föll jag tillbaka till en vågen-är-sönder-mode. Den var ju inte sönder, hade batterierna i skick också! Jag vet inte vad det är som gör att jag saboterar för mig själv, men det vill jag ha slut på!
Det är ju inte bara viktfördelar jag haft med LCHF, jag mår bättre på alla sätt och vis; magen är lugn, aldrig uppblåst, naglar och hår mår bättre, minskad torr hud, tänker inte på mat hela tiden, måste inte äta hela tiden och orkar träna på en helt annan nivå. Finns säkert ännu fler hälsovinster men dessa är de viktigaste för mig. Dethär dvs när jag håller mig på LCHF.. Sommaren 2012 har som sagt varit kolhydratrik, och jag har inte mått bra (varför gör man såhär då?).

Jag har alltså märkt att det inte går med en fingerknäpp att ändra livsstil.. Det som tröstar mig är det att jag absolut vet vart jag är på väg och vad som sist och slutligen är bäst för mig: LCHF och en frisk och pigg framtid.

På sommaren 2012, i början av juli, fick jag mitt diplom: lic.kostrådgivare LCHF

Nu tar jag tag i mig och min hälsa!! 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg - Jonas Bergqvist

en sida om min lchf-färd och min vardag

Helénes baksida

en sida om min lchf-färd och min vardag

LifeZone

Just another WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: